Menu
WS Krimpenerwaard

Dit jaar wordt de groep van World Servants Krimpenerwaard verdeeld over verschillende projecten. Hieronder kunt meer lezen over de projecten en kunt u doorlinken naar de projecten zoals ze bij World Servants beschreven staan.

De verdeling voor komende zomer is:
MA516: Albert Venk, Anouk Gorissen, Carolien Slappendel, Caroline Breedijk, Caroline den Bleker, Daniel Gelderblom, Diana Breedijk, Erwin Gelderblom, Harm Sterk, Joanne Dulfer, Lisanne Vroege, Mirthe Tekelenburg, Renske de Pater, Sandra Blokland, Sanne den Bleker
MA316: Niek de Jong, Bart Bogaard, Rick Both, Dennis van Duin
BO116: Nane Hofland
ET216: Helma de Jong
GH216: Judith Mulder
WS Krimpenerwaard

WS Krimpenerwaard
WS Krimpenerwaard
Een grote groep actieve deelnemers uit Stolwijk en omstreken vertrekt dit jaar naar project MA516. Op dit project gaan ze klaslokalen en een woning voor de leerkracht bouwen.

Tijdens dit project zullen de deelnemers met eigen ogen het werk van Hans en Gerrie Kasbergen zien. Hans en Gerrie zijn uitgezonden door de GZB en werken in Malawi. Tijdens deze reis zullen de deelnemers volop de kans krijgen om te ervaren wat de impact is van het werk van Hans en Gerrie en van de GZB.

Naast het bouwen gaat de groep ook veel aan kinderwerk verrichten. Ze gaan zich verdiepen in de cultuur van Malawi en ze ontdekken hoe de lokale inwoners leven. Daarbij gaan ze in gesprek met jongeren om te praten over eigenwaarde en hygiëne volgens het life skills programma.

MA516 bekijken

WS Krimpenerwaard
WS Krimpenerwaard
Een iets kleinere groep gevormd door 4 actieve jongens gaat ook naar Malawi. Deze jongens gaan twee lerarenwoningen bouwen in Perete.

Deze groep jongens gaat lerarenwoningen bouwen omdat er op dit moment 428 leerlingen les krijgen van 5 leerkrachten. Met nieuwe lerarenwoningen zullen er meer leerlingen onderwijs kunnen krijgen en kunnen de klassen verkleint worden. Daarnaast gaan deze jongens helemaal back to basis. Ze werken en leven in een kleine boeren gemeenschap in de heuvels van Malawi. Naast het bouwen in deze gemeenschap gaan de jongens zich ook verdiepen in de cultuur van Malawi en verrichten ze veel kinderwerk. Net als project MA516 gaan de jongens ook met jongere in gesprek over eigenwaarde en hygiëne volgens het life skills programma.

MA316 bekijken

WS Krimpenerwaard
WS Krimpenerwaard
Dit jaar gaat Nane Hofland als staflid mee naar het project BO116. Nane is al enkele jaren een actief deelneemster aan World Servants en is een van de oprichters van World Servants Haastrecht.

Nane gaat dit jaar bouwen aan klaslokalen van een basisschool. Dit gaat ze doen voor 131 kinderen en 6 leerkrachten. Op dit moment is het zo dat niet alle kinderen in de school passen en ze dus geen onderwijs kunnen krijgen. Nane zal opgenomen worden met haar World Servants groep in een hechte Boliviaanse gemeenschap. De mensen zullen nieuwsgierig zijn naar haar komst en voor Nane is het een prachtige kans om als staflid te bouwen aan verandering.

BO116 bekijken

WS Krimpenerwaard
WS Krimpenerwaard
Helma de Jong, één van de leiders van de World Servants groep gaat dit jaar ook op project. Helma is al enkele jaren actief betrokken bij World Servants en het organiseren van acties voor World Servants Haastrecht. Dit jaar gaat Helma als leider mee naar Ethiopië om het project in goede banen te leiden.

Het project dat Helma in Ethiopië gaat leiden gaat werken aan twee klaslokalen en een kantoor voor een nieuwe basisschool in Arerti Dire. Dit project vindt midden in het plattelandsgebied van Ethiopië plaats en Helma zal hierdoor een duidelijk beeld krijgen van de levensstijl in Ethiopië. Daarnaast leert ze hier de Amhara bevolking goed kennen. Ze zal huisbezoeken doen en tegelijkertijd de prachtige omgeving verkennen.

ET216 bekijken

WS Krimpenerwaard
WS Krimpenerwaard
Judith Mulder zal dit jaar als staflid mee gaan naar Ghana. Judith is net als Nane al enkele jaren actief betrokken bij de organisatie van World Servants Haastrecht en is ook al enkele jaren als deelneemster mee geweest op project. Dit jaar gaat Judith meehelpen aan de verbetering van het onderwijs in Ghana. Goed onderwijs is namelijk belangrijk voor kinderen om een beter toekomst te krijgen. Er zijn in dit gebied al enkele klaslokalen gebouwd, maar dit is niet genoeg voor de gemeenschap. Vandaar dat Judith hier gaat helpen bouwen aan nieuwe lokalen. Daarnaast zal Judith wonen en slapen tijdens haar verblijf bij een gezin thuis. Hierdoor zal ze de bevolking en de cultuur goed leren kennen en de kans krijgen om schitterende ervaringen op te doen.

GH216 bekijken